Karel Nikl Sójová mouka

Sojová mouka nemá stejné vlastnosti jako pšeničné mouky. Neobsahuje lepek (gluten) a škrobu obsahuje jen nepatrné množství. Ze samotné sójové mouky se těsto velmi těžko vypracovává. Přidáním sojové mouky do suché směsi se zvýši nutriční hodnota, prodlouží doba trvanlivosti v čerstvém stavu a zlepší se mechanické vlastnosti těsta (jeho plasticita a elasticita). Důležité upozornění !! Sojová mouka obsahuje enzymy inhibující (zpomalující) trávení proteinů. Z toho důvodu se doporučuje sojovou mouku kombinovat s tepelně upravenou moukou. Doporučené dávkování max. 25%.

Popis produktu Karel Nikl Sójová mouka

Sojová mouka nemá stejné vlastnosti jako pšeničné mouky. Neobsahuje lepek (gluten) a škrobu obsahuje jen nepatrné množství. Ze samotné sójové mouky se těsto velmi těžko vypracovává. Přidáním sojové mouky do suché směsi se zvýši nutriční hodnota, prodlouží doba trvanlivosti v čerstvém stavu a zlepší se mechanické vlastnosti těsta (jeho plasticita a elasticita). Důležité upozornění !! Sojová mouka obsahuje enzymy inhibující (zpomalující) trávení proteinů. Z toho důvodu se doporučuje sojovou mouku kombinovat s tepelně upravenou moukou. Doporučené dávkování max. 25%.